Puck Roest
Puck Roest Good vibes 31 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Mannen vallen veganistisch café binnen met worsten

Het is tegenwoordig hartstikke hip om jezelf te profileren als quinoatrut of glutenvrije gozer. Een groep mannen uit het Georgische Tbilisi is echter minder fan van de trend. De pro-vlees demonstranten vielen een veganistisch café binnen met worst, vleesspiesjes en vis.

Zo’n twaalf mannen renden zondagavond het Kiwi-Café in de hoofdstad van Georgië binnen met worsten om hun nek en spiesjes in hun handen. Het personeel verzocht hen te vertrekken, maar daar waren de mannen het niet mee eens. Ze werden vervolgens hardhandig de veganistische tent uitgezet.

Vechtpartij

Maar daar bleef het niet bij. De vleesetende demonstranten gingen vervolgens op de vuist met de veganistische gasten. Ook buurtbewoners mengden zich in het gevecht, schrijft Radio Free Europe.

In het café werd zondagavond een film getoond toen de luidruchtige demonstranten binnen kwamen. „Het begon allemaal toen ze schreeuwend en lachend het café binnenkwamen. We vroegen hen of ze stil konden zijn omdat ze de voorstelling verstoorden”, aldus de horecagelegenheid in een verklaring. „Ze bleven veel geluid maken en begonnen vervolgens vlees en vis te eten dat ze mee hadden genomen.”

Het café in de Georgische hoofdstad Tbilisi serveert enkel veganistische gerechten. Foto: Facebook/Kiwi-Café Tbilisi

Op het moment dat de politie arriveerde, hadden de demonstranten zich al uit de voeten gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mannen vallen veganistisch café binnen met worsten
Sluiten