Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 18 mei 2016 / 15:35 uur

Man wil 9/11 verifiëren door aanslag na te bootsen

Over een paar maanden is het vijftien jaar geleden dat de aanslagen op onder andere de Twin Towers plaatsvonden, maar dat betekent niet dat het de gemoederen niet meer bezighoudt. Zakenman Paul Salo wil de aanslag zelfs nabootsen.

De man wil een Boeing 747 kopen en die in een leegstaand gebouw laten vliegen. Op die manier wil hij vaststellen, hoe de aanslag daadwerkelijk is verlopen. Zo gaan er al jaren stemmen op dat er explosieven in het World Trade Centre zouden zijn geplaatst, die kort nadat het vliegtuig naar binnen was gevlogen afgingen.

800 kilometer per uur

„We gaan een afgedankt toestel kopen en een leegstaand gebouw op het Thaise platteland”, zegt de Amerikaan, die inmiddels in Thailand woont in the Sun. „Met 800 kilometer per uur zal het vliegtuig zich op automatische piloot door de gevel boren.”

„Wat er met het gebouw zal gebeuren, zal veel verduidelijken over hoe het eraan toe ging bij de instorting van de Twin Towers”, vervolgt Salo. ,,Als er bijvoorbeeld alleen een rokend gat in het gebouw blijkt te zitten, dan weet je dat het doorgestoken kaart was.”

Als je de zakenman wil steunen in zijn initiatief, dan kan dat. De man is een crowdfundingsactie begonnen om de Boeing te financieren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man wil 9/11 verifiëren door aanslag na te bootsen
Sluiten