Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 19 mei 2016 / 13:45 uur

Man neemt ontslag, maakt wereldreis met kat

Na tien jaar bij dezelfde werkgever was Richard East toe aan iets nieuws. In plaats van het zoeken naar een nieuwe baan, pakte de man zijn biezen en ging op wereldreis. Sindsdien woont hij samen met zijn kat Willow in een kleine camper.

View this post on Instagram

~ I just told Willow that it's physically impossible to breathe through your nose with your tongue out… So gullible! Glasshouse Mountains, Qld.

A post shared by Rich East & Willow The Van Cat (@vancatmeow) on

Vrijheid

Momenteel zijn Richard en zijn wollige vriendje in Mount Isa (Queensland, Australië). „Het rondreizen is geweldig. We kunnen gaan en staan waar we willen. Ik hou Willow niet aan een lijn of zo, dus ze kan in alle vrijheid de omgeving verkennen. Ze komt tot nu toe altijd weer bij me terug en neemt na haar avonturen vaak een dutje op de camper,” vertelt de Australiër aan Mashable.

Onder de naam VanCatMeow houden de twee hun fans en volgers op de hoogte van hun avonturen. Richard benadrukt dat ze er helemaal niets aan verdienen. „Ik wil mensen hetzelfde gevoel van vrijheid bezorgen als wat ik nu aan den lijve meemaak. Via social media is dat mogelijk.”

Hij en zijn compagnon keren in ieder geval niet snel terug naar zijn geboortestad Tassie. Ze blijven zeker een jaar of langer weg. Omdat Richard zijn huis heeft verkocht, vindt de man het geen probleem om permanent in zijn camper te wonen. „Met wat dekens en een dikke jas redden we het wel.”

View this post on Instagram

I've never felt more Australian than last week when I cooked 2kg of lamb in the fire by a billabong under the shade of eucalypt tree quite possibly of the variety Coolabah. Did you spot Willow having a stretch?

A post shared by Rich East & Willow The Van Cat (@vancatmeow) on

View this post on Instagram

Where are we going today? Can I sit here?

A post shared by Rich East & Willow The Van Cat (@vancatmeow) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man neemt ontslag, maakt wereldreis met kat
Sluiten