Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 26 mei 2016 / 08:20 uur

Man krijgt 71 jaar na oorlog brieven overleden vrouw

Woensdagavond vond een bijeenkomst van de Stichting Oktober ’44 plaats in Putten. Tijdens dit moment deelden aanwezigen verhalen met elkaar over de tijd dat ze door de Duitsers werden weggevoerd. Voor een van de aanwezigen was het een wel heel bijzonder moment: hij kreeg twee brieven van zijn inmiddels overleden verloofde onder ogen die ze tijdens de Tweede Wereldoorlog naar hem stuurde.

Archief

Cor Bos zat destijds opgesloten in concentratiekamp Sandbostel in Duitsland, schrijft Omroep Gelderland. Zijn vrouw, met wie hij na de oorlog trouwde, stuurde brieven naar het kamp. Bos had nooit geweten dat zijn vrouw deze had geschreven, tot gisteravond. Onlangs werd de post teruggevonden in een archief.

Ze werden verstuurd in de weken na de bevrijding; de eerste is geschreven op 26 mei 1945. Maar liefst 71 jaar heeft de man dus moeten wachten op de brieven van zijn grote liefde, maar ondanks het lange wachten is hij er niet minder blij mee.

Integendeel: „We zijn 69 jaar getrouwd geweest, maar mijn vrouw heeft nooit iets over die brieven gezegd”, aldus de 93-jarige Bos. „Ze is anderhalf jaar geleden overleden, dus ik ben nu dubbel zo blij dat ik de brieven in mijn handen heb.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man krijgt 71 jaar na oorlog brieven overleden vrouw
Sluiten