Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 28 mei 2016 / 08:00 uur

Man deelt beelden ongeluk dat dochtertjes verlamde

Het is een van de ergste dingen je je als ouder kan indenken: dat je kinderen iets overkomt. Een Britse vader moest dit meemaken, toen zijn beide dochtertjes verlamd raakten na een ernstig ongeluk. Nu heeft hij beelden van het ongeluk vrijgegeven, om andere bestuurders te waarschuwen.

„Elke dag vragen ze ons wanneer ze hun benen weer zullen voelen”, vertellen Roberts Raibais and Renate Raiba volgens de BBC in een statement. „Ze denken dat het weer beter wordt, ik kan het nog niet over mijn hart verkrijgen hen de waarheid te vertellen.”

In oktober van vorig jaar botste de 39-jarige Andrew Nay frontaal op de auto van het jonge gezin, nadat hij zonder te kijken rechtsaf sloeg. Hierbij raakten de achtjarige Katrina en haar zusje Karlina (6) verlamd vanaf hun middel. Ze zullen nooit meer kunnen lopen.

Verlamd

Andrew Nay was nota bene een rijleraar én manager bij Land Rover en Jaguar. Het was het rampzalige einde van een roekeloze rit, waarin Nay een vrouwelijke bestuurder van een andere auto achtervolgde en pestte. De vrouw sloeg veilig rechtsaf om aan de Land Rover te ontkomen, maar Nay lette totaal niet op toen hij haar achtervolgde. Nay kreeg van de rechter een straf van 4,5 jaar opgelegd.

Impact

In de rechtszaal werden ook de dashcambeelden vanuit de auto van de familie getoond, om duidelijk te maken wat voor impact roekeloos rijgedrag heeft. „Dit is een van de naartse zaken die ik heb gezien”, aldus een van de rechercheurs. „Dit is niet het einde voor de familie, zij moeten hier altijd mee leven.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man deelt beelden ongeluk dat dochtertjes verlamde
Sluiten