Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 4 mei 2016 / 09:07 uur

Lief: zakenman (25) leert dakloze vrouw lezen

Het is een onwaarschijnlijke vriendschap, tussen een 25-jarige kantoorklerk en een dakloze vrouw. Toch eten ze elke dinsdag met elkaar. Greg Smith leert de dakloze Amy Joe bovendien lezen!

Het begon allemaal met een toevallige ontmoeting op straat. Greg en Amy raakten aan de praat en het duurde niet lang voordat er een vriendschap ontstond. Greg was bijzonder geraakt toen Amy opbiechtte dat ze veel van het geld dat ze kreeg op straat gebruikte om biebboeken mee te huren. De vrouw kon namelijk niet lezen, waardoor ze maar moeilijk een baan kon vinden. Iets waar Greg haar maar al te graag mee wilde helpen!

Familie

„Ik ben gezegend met een familie die de middelen had om mij alles te laten doen wat ik wil”, schrijft Greg in zijn Facebookpost, die al tienduizenden keren is gedeeld. „Amy Joe heeft dat geluk niet en dus lunchen we niet alleen samen, maar leer ik haar ook lezen”. Volgens de zakenman is het niet zo dat elke dakloze aan de drugs zit of de hele dag honger heeft. „Het zou ook gewoon in je familie kunnen voorkomen”, aldus Greg.

Mensen helpen

En dus leest Greg elke dinsdag een nieuw boek aan Amy voor, de rest van de week moet ze zelf oefenen met lezen. „Ik deel dit niet omdat jullie medelijden moeten hebben met Amy”, gaat Greg verder. „Ik wil dit delen omdat dit er misschien voor zorgt dat meer mensen elkaar helpen.”

Meet "Amy Joe". For the last few weeks each Tuesday, Amy Joe and I meet at the corner of Pine street and S. Orange ave…

Gepostet von Greg Smith am Dienstag, 26. April 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lief: zakenman (25) leert dakloze vrouw lezen
Sluiten