Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 23 mei 2016 / 10:30 uur

Lief: autistisch jochie (6) leest asielhonden voor

Zwerfhonden die worden opgevangen in een asiel hebben vaak veel moeite een nieuw huisje te vinden, omdat ze niet meer gewend zijn aan mensen. Een opvang in de Amerikaanse staat Californië wil daar iets aan doen en daarbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek.

De redding komt in de vorm van de 6-jarige Jacob Tumalan, een jongetje met autisme. Elke donderdag komt het ventje na school naar het asiel, om de honden voor te lezen. Hij gaat op een matje voor de kooien zitten en leest zijn harige vriendjes hele verhalen voor uit zijn eigen kinderboeken.

Alleen

Dat klinkt vreemd, maar het helpt de viervoeters om gewend te raken aan de aanwezigheid van mensen. Volgens de eigenaar van het asiel worden de honden rustig van de aanwezigheid van Jacob. „Als ik de hondjes voorlees, komen ze sneller uit hun hokken”, legt het jochie uit aan NBC News. „Ik wil graag dat ze een nieuw thuis vinden, want ze zijn zo alleen.”

En dat lijkt te werken. Zo heeft de kleine Jacob een hond van zijn kattenvrees afgeholpen, door hem een kinderboek over poezen voor te lezen. Maar niet alleen de honden hebben baat van Jacob’s aanwezigheid: het helpt de jongen beter te leren lezen en zorgt ervoor dat hij beter om kan gaan met harde geluiden en drukte.

Gefocust

„Als hij hier is, is hij veel meer gefocust en kan hij prikkels beter buitensluiten”, vertelt Jacob’s moeder katie aan ABC News. „Soms bedekt hij zijn oren met zijn handen, maar over het algemeen legt hij goed contact met de honden. Het is geweldig om te zien”. Het aandoenlijke werk van Jacob is onderdeel van een groter project, dat ervoor moet zorgen dat de honden in het asiel sneller een nieuw thuis vinden.

Reageer op artikel:
Lief: autistisch jochie (6) leest asielhonden voor
Sluiten