Remco Visser
Remco Visser Good vibes 26 mei 2016 / 17:20 uur

Koreanen doen wedstrijdje ‘niksen’

Zuid-Korea kent de meeste smartphones per aantal inwoners. Echt even een momentje voor jezelf heb je daar dus niet gauw. Reden genoeg voor een wedstrijdje nietsdoen in hoofdstad Seoul, zo vond een kunstenaarscollectief.

Afgelopen weekend was dan ook het zover. In een park in Seoul schreven maar liefst 1500 Koreanen zich in voor de zogenaamde Space Out Contest. Van dit deelnemersveld werden 60 mensen geselecteerd om 90 minuten niks te doen.

Smartphones, horloges en picknicks waren voor de gelegenheid dan ook 90 minuten ten strengste verboden in het park.. Degene die tijdens het anderhalf uur niksen de meest constante hartslag had, won de wedstrijd. De grootste uitblinker in nietsdoen bleek uiteindelijk de Zuid-Koreaanse rapper Crush.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koreanen doen wedstrijdje ‘niksen’
Sluiten