Remco Visser
Remco Visser Good vibes 9 mei 2016 / 16:43 uur

Knielende Adolf Hitler levert 15 miljoen euro op

Een beeld van een knielende Adolf Hitler heeft zondag op een veiling in New York 17,2 miljoen dollar (15 miljoen euro) opgebracht. Dat was beduidend meer dan veilinghuis Christie’s had verwacht voor het kunstwerk van de Italiaanse Maurizio Cattelan.

Het beeld, dat er van achteren uitziet als een jongen die bidt, is gemaakt van kunsthars, was en mensenhaar en is getiteld Him. Christie’s had het ingeschat op 10 tot 15 miljoen dollar (8,8 tot 13,2 miljoen euro). Het oude record voor een werk van Cattelan stond op 7,9 miljoen dollar (6,9 miljoen euro).

Koons

Op de veiling ging een kunstwerk van Jeff Koons, een basketbal in een bak met water, voor 15,3 miljoen dollar (13,3 miljoen euro) van de hand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Knielende Adolf Hitler levert 15 miljoen euro op
Sluiten