Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 29 mei 2016 / 08:32 uur

Jongetje vast in plasticcontainer in Heemstede

Een jongetje van een jaar of vijf is zaterdagmiddag uit een plasticcontainer bij de Plus in Heemstede gevist. Het is onduidelijk hoe het kind in de container terecht is gekomen.

Vermorzeld

Coen Visser was getuige van het incident. Toen hij uit de supermarkt kwam, zag de man hoe de peuter op de ‘crusher’-knop van de container drukte, waarna de pletmachine startte. „Toen de machine weer stopte, was het doodstil en was ik heel even bang dat het kind vermorzeld was,” vertelt Visser aan RTV NH.

Doordat het jongetje zichzelf had vastgehouden aan de schacht, was hij niet op de bodem van de container terecht gekomen. Dat heeft hoogstwaarschijnlijk zijn leven gered. Ongeveer 25 minuten nadat de hulpdiensten waren gearriveerd, kon het kind worden bevrijd. Wonder boven wonder bleef de 5-jarige ongedeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongetje vast in plasticcontainer in Heemstede
Sluiten