Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 8 mei 2016 / 18:30 uur

Jongen met Down jongste ondernemer in dorp

De 20-jarige Blake Pyron is een bijzondere ondernemer. Niet alleen is hij de jongste zelfstandige in zijn dorp, het Amerikaanse Sanger, hij is ook de enige uitbater met het syndroom van Down.

Zaterdag opende hij zijn eigen ijswinkel in het dorp en hij mag zichzelf de CEO noemen van Blake’s Snow Shack. Samen met zijn werknemer, de 15-jarige Tanner Maples, rijdt Blake in een knalgele ijscowagen door de omgeving, waar iedereen hem inmiddels kent.

Werken

De droom van een eigen onderneming begon toen het restaurant waar Blake werkte haar deuren sloot. „Hij miste zijn klanten en wilde graag werken”, vertelt Blake’s moeder Mary Ann aan ABC. Dat laatste was best lastig, want in het kleine stadje liggen de banen voor iemand met Down niet voor het oprapen.

Gepostet von Blake's Snow Shack am Dienstag, 3. Mai 2016

Schaafijs

Daarom hielp Mary Ann haar zoon uit te zoeken of hij een eigen bedrijf kon starten. Daarbij kregen ze advies van een jonge ondernemer uit New Mexico, die ook het Syndroom van Down heeft. Zo kwam het dat Blake vanaf dit weekend zijn eigen gemaakte schaafijs verkoopt, mede dankzij de grote steun van zijn ouders.

„Mensen zeiden altijd dat Blake niet zoveel zou kunnen doen, maar dat negeerden we”, gaat Mary Ann verder. „Je kent ons niet, noch ons kind, dus plaats hem niet in een hokje. Dat hebben wij ook niet gedaan en kijk eens waar het hem heeft gebracht.”

Gepostet von Blake's Snow Shack am Mittwoch, 4. Mai 2016

Reageer op artikel:
Jongen met Down jongste ondernemer in dorp
Sluiten