Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 9 mei 2016 / 13:45 uur

Jochie van 4 drie weken alleen thuis

Niets mis met je kinderen een beetje vrijheid gunnen, maar een Duitse vrouw ging daar net iets te ver in. Ze liet haar vierjarige zoon drie weken lang alleen thuis in een afgesloten huis. Dat verklaarde ze maandag tegenover de rechter in Flensburg.

Doodslag

Volgens haar advocaat heeft ze veel spijt van haar daad. De officier van justitie heeft haar poging tot doodslag ten laste gelegd wegens verwaarlozing van het kind, het niet nakomen van haar zorgplicht en het in gevaar brengen van de geestelijke en fysieke ontwikkeling van de jongen.

De vrouw liet het jochie alleen thuis om naar een feestje te gaan. De bedoeling was het niet al te laat te maken. Dat ging niet helemaal als gepland: na het feestje kwam ze in de kroeg terecht waar ze een leuke man leerde kennen. De twee hadden het zo naar hun zin, dat de vrouw lang niet meer thuis kwam.

Drank en drugs

De voornaamste redenen voor het onverantwoordelijke gedrag waren drank en drugs die in het spel waren. De opgesloten jongen, die zich in leven hield met alles wat hem eetbaar leek, werd gevonden nadat zijn onderwijzeres en orthopedagoge alarm hadden geslagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Jochie van 4 drie weken alleen thuis
Sluiten