IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 25 mei 2016 / 18:33 uur

Heel Australisch dorp goedkoper dan flat in Londen

Een appartement vinden in Londen is op zich prima te doen, als je een flinke portemonnee hebt. Een gemiddeld appartement in de Brits hoofdstad kost gauw 500.000 pond. En dan heb je één slaapkamer. Voor minder koop je een heel dorp in Australië.

Beter weer

Ruim 370 kilometer ten noordwesten van de Australische stad Brisbane ligt het plaatsje Allies Creek. Dat staat te koop voor omgerekend 367.275 pond. Een stuk minder dan een appartement in Londen. En je hebt gegarandeerd beter weer.

Een vreemd verhaal? Niet helemaal. Zes jaar terug waren Natali Williams en haar inmiddels overleden echtgenoot op een veiling. „We zochten machinerie en uiteindelijk kochten we maar het hele dorp. Het was een ongelukje”, zegt Natali tegen Courier Mail. Samen met hun vijf jaar oude zoon verhuisden ze naar het dorp waar ze inwoner 13, 14 en 15 zijn.

Afgelegen

Benieuwd wat je krijgt voor het schamele bedrag? Courier Mail ging kijken en kwam tot de conclusie dat de infrastructuur goed is en water en stroom goed voorzien zijn. Het nadeel is dat het plaatsje wel heel erg afgelegen ligt. „Het is de perfecte plek om heen te gaan als je een goede reden hebt om niet gevonden te worden”, schrijft de krant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heel Australisch dorp goedkoper dan flat in Londen
Sluiten