Jennifer Schoorlemmer
Jennifer Schoorlemmer Good vibes 23 mei 2016 / 15:15 uur

Goedkoop of gratis trouwen populair

Goedkoop trouwen is populair onder bruidjes en bruidegoms. Zo’n één op de drie huwelijken worden zo goedkoop mogelijk afgesloten. In Groningen trouwt bijna 70 procent van de mensen gratis of via budgetplechtigheid.

Het AD vroeg het na bij de dertig grootste gemeenten.

Wachtlijst

Sommige gemeenten hebben dagen waarop je gratis kan trouwen. Die dagen zijn populair: er is zelfs een lange wachtlijst voor. Daarom hebben veel gemeenten een budgethuwelijk of ook baliehuwelijk. Voor 150 euro kan je dan aan een loket trouwen: zonder muziek, uitwisselen van ringen of snotterende (schoon)ouders op de achtergrond.

Dat moet anders kunnen, toch? Met deze tips kan je toch een leuke ceremonie organiseren voor een kleinere portemonnee.

1 Bepaal je budget

Als je van te voren weet wat je budget is, kan je ook beter inschatten wat de mogelijkheden zijn. Houdt altijd rekening met onverwachte kosten: maak hier ook een potje voor.

2 Stel prioriteiten

Afhankelijk van wat je belangrijk vindt, is het slim om prioriteiten te stellen. Met een beperkt budget moet je keuzes maken. Bedenk vooraf waarin je wilt investeren: bijvoorbeeld een goede fotograaf en een droomlocatie.

3 Bepaal hoeveel gasten je uitnodigt

Het verschilt nogal of jij tien of 100 gasten uitnodigt. Hoe minder gasten: hoe goedkoper de ceremonie.

4 Het hoeft geen fortuin te kosten

Je kan bijna overal op besparen: decoratie, bloemen, locatie, eten en drinken. Zelfs trouwkleding hoeft niet duur te zijn. Maar vergeet niet dat dit een mooi moment voor jullie zou moeten zijn. Je kan daarom best iets meer uitgeven aan iets wat jij echt belangrijk vindt.

5 Doe het gewoon zelf

Het internet is je vriend: hier vind je talloze, gemakkelijke how-to’s om bijvoorbeeld zelf decoraties te maken. Het kost misschien iets meer tijd en moeite, maar het kan je toch geld schelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Goedkoop of gratis trouwen populair
Sluiten