Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 13 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Gestolen hond na twee jaar herenigd met baasje

Het leven ging voor Jose bergafwaarts: hij lag in een scheiding, verloor zijn huis en moest in zijn auto wonen. Daar bovenop kon de Amerikaan niet meer voor zijn hond zorgen. Om toch zeker te zijn dat zijn huisdier Chaos een fijn thuis kreeg, vroeg hij of een vriend voor het beestje kon zorgen.

Drie maanden later had Jose zijn leven weer op de rit. Met veel hoop stond hij weer op de deurmat van zijn vriend, maar die wilde Chaos niet meer teruggeven. Na vele vergeefse pogingen kon het baasje niets anders dan opgeven.

Chip

Twee jaar later keerde het tij. Een medewerkster van de Winnebago County Animal Services vond hond Chaos op haar oprit. In het asiel kwamen ze erachter dat het dier een chip had. Met de geregistreerde gegevens konden ze Jose bereiken.

Halsoverkop vertrok de man naar het opvangcentrum waar hij eindelijk weer zijn trouwe viervoeter in zijn armen kon sluiten. De ontroerende ontmoeting werd vastgelegd op film. In de omschrijving van de video schrijft de Amerikaan dat hij zijn hond ontzettend heeft gemist.

„Ik nam Chaos overal mee naar toe. Hij heeft mij bijgestaan als een trouwe vriend. Toen ik hem niet meer terugkreeg, dacht ik dat ik hem voorgoed kwijt was”. Bekijk de beelden hieronder:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.