Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 26 mei 2016 / 21:00 uur

Eenzame hond al 18.000 keer afgewezen voor adoptie

Vermoedelijk is de Bulterriër Freya de eenzaamste hond uit Groot-Brittannië. De viervoeter heeft de eerste zes jaar van haar leven alleen maar doorgebracht in het asiel. Al 18,720 potentiële baasjes besluiten het beestje uiteindelijk niet mee naar huis te nemen.

Zes jaar

Freya werd met zes maanden oud gevonden door het Freshfields Animal Centre in Liverpool. Daar werd ze opgevangen en opgevoed, in eerste instantie tot een familie zich wilde ontfermen over de hond. Veel mensen kwamen in het asiel kijken, maar besloten uiteindelijk de hond niet mee naar huis te nemen. Zes jaar en ruim 18.000 potentiële baasjes verder, maar Freya is nog steeds alleen.

https://www.facebook.com/&/posts/1711036245832352

Facebook

Op Facebook heeft de hond een speciale pagina. Daarop heeft ze wel 700 vrienden maar niemand die haar in huis kan of wil nemen. „Ze is hier nu al zoveel jaar maar ze wordt altijd over het hoofd gezien”, vertelt Kate Jones van het asiel in Liverpool. „Het breekt onze harten want wij zijn dol op haar.”

En de zoektocht naar een potentieel baasje voor Freya wordt nog iets lastiger. Bij de hond is onlangs epilepsie geconstateerd. Hierdoor moet ze elke drie maanden naar de dierenarts voor bloedtesten en medicatie. Toch hoopt het asiel ondanks alles snel een thuis voor de hond te vinden. „We zullen verdrietig zijn om na zo’n lange tijd afscheid van haar te moeten nemen. Maar dit zullen ook tranen van geluk zijn. Freya heeft zoveel liefde te geven en de familie van haar toekomstige huis mag zich erg gelukkig prijzen met haar gezelschap.”

Gepostet von Freshfields Animal Rescue 'Freya's' Doggie Diary am Sonntag, 24. April 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Eenzame hond al 18.000 keer afgewezen voor adoptie
Sluiten