Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 29 mei 2016 / 07:41 uur

Echtgenoot schiet na bevalling dokter neer

Bevallingen kunnen stressvol zijn, daarom is het een opluchting wanneer alles goed gaat en er geen complicaties optreden. Een dokter die net een vrouw had geholpen om te bevallen, verwachtte dus alleen maar positieve woorden toen hij de kersverse vader ontmoette.

Geen vrouw

Maar in plaats van een bedankje en een handdruk, werd dokter Muhannad Al-Zabn buiten de kraamafdeling van het King Fahad Medical City ziekenhuis in Riyadh (Saoedi-Arabië) neergeschoten. De echtgenoot was boos omdat de dokter die zijn vrouw tijdens de bevalling hielp een man was en niet een vrouw.

Na zijn daad, vluchtte de echtgenoot het ziekenhuis uit. Even later arresteerde de politie hem, aldus Gulf News. In een verklaring liet de vader weten dat hij het niet op prijs stelde dat de dokter zijn vrouw naakt had gezien. Al-Zabn werd na de aanval gelijk naar de intensive care gebracht om aan zijn verwondingen behandeld te worden. De dokter is buiten levensgevaar.

Op openbare plekken in Saoedi-Arabië worden mannen en vrouwen bijna altijd van elkaar gescheiden. Ook mogen vrouwen niet rijden en moeten ze altijd een mannelijke ‘begeleider’ meenemen als ze de straat op gaan.

Het King Fahad Medical City ziekenhuis / Google Maps

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Echtgenoot schiet na bevalling dokter neer
Sluiten