Remco Visser
Remco Visser Good vibes 11 mei 2016 / 17:00 uur

Duitse snelweg uren afgesloten om kudde reeën

De autoriteiten in de noordelijke Duitse staat Mecklenburg-Vorpommeren hebben woensdag een snelweg voor uren afgesloten om reeën weg te drijven die gevaar voor het verkeer veroorzaken. De snelweg A20 ging maar liefst acht uur dicht over een lengte van 15 kilometer tussen de plaatsen Dummersdorf en Sanitz.

Al enige maanden wandelen de dieren de snelweg op vanwege het malse gras in de bermen. Het was aanvankelijk de bedoeling om de reeën af te schieten maar daar heeft het ministerie van Milieu van de deelstaat een stokje voor gestoken.

Hekken

Nu gingen zo’n veertig jagers en medewerkers van een aannemer aan het werk om de dieren weg te drijven, aldus Duitse media. Daarna zal de weg met hekken worden afgeschermd.

Reageer op artikel:
Duitse snelweg uren afgesloten om kudde reeën
Sluiten