Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 16 mei 2016 / 19:35 uur

Dochtertje (1) vol blauwe plekken na crècheverblijf

De crèche behoort een plek te zijn waar je je kinderen veilig kan achterlaten, maar niet alle ouders hebben altijd dat gevoel. Dat geldt zeker voor het koppel van een meisje van dertien maanden uit Gent. Hun kind kwam vrijdag onder de blauwe plekken thuis, zonder dat de crèche hier een verklaring voor had.

Benen, armen, buik en rug

Een familielid van de ouders had hun dochtertje opgehaald, maar er blijkt al snel iets mis. Het meisje is namelijk meer blauw dan blank. De benen, armen, buik en rug bevatten allemaal blauwen plekken. Volgens de ouders menen dat het kind niet mishandeld is, maar vragen wel om uitleg. De crèche ontkent echter iets te weten, zo schrijft het Laatste Nieuws.

Het kind lijkt ook getraumatiseerd door de ervaring. „Zodra we haar eten willen geven, bedekt ze haar gezichtje met haar handjes. Dat was eerst niet het geval”, zo vertelt de moeder.

De ouders hebben daarom een klacht ingediend bij de politie en de Gentse schepen van Onderwijs, opvoeding en jeugd zijn daarna een onderzoek gestart. Laatstgenoemde gaat er in ieder geval serieus naar kijken. „Wij gaan intern contact opnemen met de verantwoordelijke en nagaan: wat is er gebeurd, wanneer en hoe is dit kunnen gebeuren. Het spreekt voor zich dat we gepaste maatregelen gaan nemen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dochtertje (1) vol blauwe plekken na crècheverblijf
Sluiten