Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 11 mei 2016 / 08:45 uur

Docent schrijft leerlingen lief bericht voor examen

Iedereen die ooit een examen heeft afgelegd weet dat het zenuwslopend is. Een steuntje in de rug is dan wel fijn en dus besloten docenten in het Amerikaanse New Jersey hun leerlingen een bemoedigende boodschap mee te geven die ze niet konden missen.

De leraren hadden op de avond voor het schoolexamen op elk bureautje een persoonlijk bericht geschreven, waarin ze de leerlingen een hart onder de riem staken. ,,Leren is jouw superkracht! Onthoud: stop nooit met proberen en met het voeden van je hersenen!", staat er bijvoorbeeld te lezen.

Viral

Elk van de negentien leerlingen had een eigen berichtje, geschreven met watervaste stift. De foto’s van de berichtjes gaan inmiddels viral op social media en kunnen op veel lof van ouders en docenten rekenen. Voor de leraren zelf is het niet meer dan normaal dat ze hun leerlingen een persoonlijk berichtje schreven.

Gepostet von Woodbury City Public Schools am Montag, 2. Mai 2016

Geloven

„Als de kinderen hier zijn, weg van hun ouders, moeten ze weten dat er mensen zijn die om hen geven en in hun geloven”, legt lerares Chandni Langford uit aan de Huffington Post. „Als ik andere docenten inspireer om dit ook voor hun studenten te doen, is het het al dubbel en dwars waard!”

Gepostet von Woodbury City Public Schools am Montag, 2. Mai 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Docent schrijft leerlingen lief bericht voor examen
Sluiten