Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 20 mei 2016 / 17:53 uur

Dit is ‘de meest gedeelde kop koffie’ op Instagram

Koffie en ijs gaan prima samen. Dat dacht Zuid-Afrikaanse barista Dayne Levinrad ook. Maar in plaats van het maken van ijskoffie, bedacht Levinrad iets heel nieuws: koffie in een chocolade ijshoorntje. Ja, je hoort het goed.

Gedeeld

De koffiemaker claimt dat zijn koffiehoorntje de meest gedeelde kop koffie is op Instagram. Dat zegt de man tegen CNN. Feit is, dat er meer dan 1 miljoen foto’s zijn geüpload met de hashtag #coffeeinacone. Zijn claim zou dus best weleens kunnen kloppen.

Toen Levinrad zijn creatie voor het eerst uittestte, smolt het chocolade hoorntje vrijwel meteen. Daar heeft hij nu iets op gevonden: vier lagen chocolade die dienen als een soort barricade. Toch smelt het hoorntje nog steeds wanneer klanten het te lang vasthouden.

Koffieliefhebbers hebben nu exact tien minuten om de koffie in het hoorntje op te drinken, voordat het smelt. De barista is momenteel bezig om een patent aan te vragen zodat hij het wellicht ook buiten Zuid-Afrika kan verkopen.

In Nederland moeten we voorlopig dus nog via onze beeldschermen naar deze creatie kijken:

View this post on Instagram

It's a Coffee In a Cone™ kind of day. 📷: @thejoburgfoodie #coffeeinacone #thegrindza #melrosearch #coffeewithfriends #coffeetime #rainyday #coffee #coffeeporn #manmakecoffee #alternativebrewing #baristalife #baristadaily #jozi #picoftheday #bestpic #coffeeholic #coffeebreak #winteriscoming #coffeecoffee

A post shared by The Grind Coffee Company (@thegrindza) on

View this post on Instagram

You're looking at the world's most Instagrammed #coffee! #Coffeeinacone is the new craze, are you into it?! Share your morning #caffeine kick with us by using #KIRO7 or #KIRO7Seattle! Photo taken by @thejoburgfoodie!

A post shared by KIRO 7 News (@kiro7seattle) on

View this post on Instagram

Coffee in a chocolate coated cone (Credit: @smile.at.it) #Coffee#chocolate#9gag @9gagmobile

A post shared by 9GAG: Go Fun The World (@9gag) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is ‘de meest gedeelde kop koffie’ op Instagram
Sluiten