Remco Visser
Remco Visser Good vibes 28 mei 2016 / 15:20 uur

Chinese kinderen elke dag via touwladder naar school

Dat ouders zich zorgen maken wanneer hun kinderen wandelend of fietsend de dagelijkse gang naar school maken, lijkt overdreven wie de dagelijkse gang van het kroost van het Chinese dorp Atuler ziet. De vijftien kinderen van het dorp moeten elke dag een steile rotswand van 800 meter via touwladders beklimmen en afdalen om hun school te bereiken.

Gevaar

Het gaat om kinderen tussen de zes en vijftien jaar. De levensgevaarlijke afdaling kost ze 90 minuten. Het fotoverslag over de tocht van de bekende Chinese fotograaf Chen Jie verscheen in een krant in Peking en riep alom ongeloof op.

De vertegenwoordiger van de 72 inwoners van Atuler zei dat er geen geld is om in het dorp zelf bovenop een berg een school te bouwen. Hij hoopt dat de onthullende foto’s helpen om het probleem op te lossen, zo schrijft The Guardian. De autoriteiten in de regio hebben inmiddels hulp toegezegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chinese kinderen elke dag via touwladder naar school
Sluiten