Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 18 mei 2016 / 13:50 uur

Te huur: boerderij van 1,2 miljoen voor schijntje

Een boerderij ter waarde van ruim 1,2 miljoen euro staat te huur voor het symbolische bedrag van nog geen 1,30 euro per jaar. Het enige wat van de bewoner wordt gevraagd, is zorg te dragen voor de boerderij aan zee en het omliggende landschap.

Huur

The National Trust, een Britse regeringsorganisatie voor beschermd gebied, wil de sleutel van het Parc Farm op de top van Great Orme, in de buurt van Llandudno, geven aan iemand die mee wil helpen met het herstel van het gebied, dat sinds vorig jaar in handen is van de organisatie.

In de omgeving van de boerderij in Wales groeien veel zeldzame soorten, volgens de organisatie zijn sommige van die soorten zelfs nergens anders op aarde te vinden. Om dat in stand te houden is het vooral van belang dat moderne methoden van het boerenleven worden losgelaten: „Als we niet een heel specifiek graasregime implementeren, zal dit kwetsbare gebied zich niet meer herstellen”, aldus algemeen directeur Willia Greenwood.

Foto: The National Trust.

Schapen

De bewoner van de boerderij moet zich er daarom op voorbereiden dat de schapen die er leven steeds worden verplaatst. Daarnaast moet de bewoner voorbereid zijn op zo’n 600.000 bezoekers die jaarlijks naar de Great Orme komen: „Voor Orme zijn we op zoek naar een huurder die een productieve boerderij ziet als een boerderij die gezond dierenleven in stand houdt en bezoekers aanmoedigt zich in te zetten voor de natuur. Daarnaast moet er goed, gezond voedsel worden geproduceerd.”

De organisatie hoopt vanaf september de sleutel te overhandigen aan een nieuwe huurder.

Foto: The National Trust.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Te huur: boerderij van 1,2 miljoen voor schijntje
Sluiten