Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 1 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Blinde jongen ziet mama voor het eerst dankzij bril

De Amerikaanse Christopher Ward Jr. is nagenoeg blind sinds zijn geboorte, wat betekent dat hij zelfs zijn eigen moeder nog nooit heeft gezien. Een speciale bril maakte daar eindelijk verandering in en Christopher’s reactie is hartverwarmend.

,,Oh mama, daar ben je!”, roept het jongetje uit wanneer hij de bril opzet. De speciale bril speelt live video-opnames van de omgeving af op een led-schermpje vlak voor de ogen van Christopher. Zo kan hij eindelijk zijn omgeving zien, ondanks de oogzenuwhypoplasie, oftewel onderontwikkelde oogzenuwen, waar hij onder lijdt.

Mooi

Christopher’s moeder is zeer geraakt door de reactie van haar zoon, die meteen uitriep hoe mooi hij zijn moeder vindt. ,,Als moeder van een kind dat 12 jaar lang praktisch niet kon zien, is dit heel bijzonder”, vertelt Marquita Hackley aan ABC News. De bril kon gekocht worden dankzij een inzamelingsactie, opgezet door Marquita.

Inmiddels is het streefbedrag al dubbel gehaald, de rest van het geld wordt gebruikt voor Christopher’s studie. ,,Het was zo hartverwarmend. Het feit dat hij eindelijk iets kan zien, betekent zoveel voor me”

https://www.youtube.com/watch?v=IzIf0l1fUI8

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Blinde jongen ziet mama voor het eerst dankzij bril
Sluiten