Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Good vibes 11 mei 2016 / 16:15 uur

Bizar: borstvoeding in ziekenhuis mag niet

Een jonge moeder uit Engeland stond nogal te kijken toen ze in het ziekenhuis op haar vingers werd getikt. De 18-jarige Darcie werd gevraagd of ze haar vier maanden oude baby niet publiekelijk wilde voeden tijdens het ziekenhuisbezoekje, meldt The Mirror.

Onbeleefd

Een volgens haar nogal onbeleefde zuster vertelde haar op onaardige wijze dat ze in een privékamer moest voeden. Borstvoeding zou mannen namelijk ongemakkelijk maken. „Geschrokken vertelde ik haar dat ik overal mag voeden”, vertelt Darcie. „En ik zat op een heel rustig plekje met mijn rug naar andere mensen toe.”

De jonge moeder had twee uur gereden om haar zieke oma te zien. „We hebben maar een paar uur per dag waarop we haar kunnen zien, ik wil niet een groot deel van de tijd in een privékamer zitten om borstvoeding te geven.” Haar vier maanden oude kind is afhankelijk van borstvoeding en heeft dat nog nodig wanneer hij erom vraagt.

Excuses

Gelukkig krijgt Darcie wel bijval van de hoofdzuster, die in een telefoongesprek zegt van het gedrag van de onvriendelijke zuster te walgen. Ook het ziekenhuis heeft inmiddels excuses aangeboden en zegt het tot op de bodem uit te zoeken.

Darcie zegt dat ze wel blij is dat ze zo zelfverzekerd is over borstvoeding geven: „Terwijl de zuster me het gevoel gaf iets fout te doen. Ik voed overal, in winkelcentra, café’s, nooit zijn er problemen geweest.” Dat die er nu wel zijn, snapt ze niet. „Ik vind borstvoeding belangrijk en ik wil het taboe er omheen opheffen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bizar: borstvoeding in ziekenhuis mag niet
Sluiten