Remco Visser
Remco Visser Good vibes 4 mei 2016 / 20:19 uur

Biljet 500 euro gaat definitief verdwijnen

De Europese Centrale Bank (ECB) stopt aan het eind van 2018 met de uitgifte van het biljet van 500 euro. Dat is woensdag bekendgemaakt na een vergadering bij de centrale bank.

De ECB stopt er onder meer mee vanwege de populariteit van de biljetten in de onderwereld. Het biljet is een van de waardevolste ter wereld. Eerder schafte Canada het biljet van 1000 dollar al af omdat ook dat te populair was geworden in de criminele wereld.

Betaalmiddel

Het biljet blijft overigens wel een wettig betaalmiddel en houdt zijn waarde. Het kan ook voor onbepaalde tijd worden ingewisseld bij de centrale banken van de eurozone, maar er worden vanaf 2019 geen nieuwe biljetten meer in omloop gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Biljet 500 euro gaat definitief verdwijnen
Sluiten