Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 20 mei 2016 / 20:49 uur

Babyvosje met hoofd vast in pindakaaspot gered

Een drie weken oud babyvosje, omgedoopt tot Peanut, kwam in een benarde situatie terecht toen ze de restjes pindakaas uit een plastic potje wilde likken. Eenmaal bij het plakkerige goedje, kreeg het diertje haar hoofd er niet meer uit. Wat volgde, was een levensgevaarlijke situatie.

Begraafplaats

Na vergeefse ontsnappingspogingen sloeg het vosje met haar hoofd tegen een grafsteen op een begraafplaats om zichzelf zo te bevrijden. Buurtbewoners hoorde vreemde geluiden bij het Salisbury Crematorium in Salisbury (Engeland) en haalden een dierenexpert erbij.

Kevin Drew, directeur van dierenorganisatie Creatures in Crisis, ging samen met zijn 16-jarige zoon op pad om uit te zoeken wat het geluid precies was. Eerst dacht het tweetal dat het om een kitten ging, maar toen kwamen ze het babyvosje met de pindakaaspot op haar hoofd tegen.

Drew nam het diertje mee naar huis en bevrijdde Peanut met een tang van het plastic potje. Net op tijd. „Gelukkig was het een plastic en geen glazen potje en waren we er op tijd bij. Anders was het heel anders met haar afgelopen”, vertelt de man aan Mirror online.

Facebook / Creatures in Crisis

Het babyvosje is nu tijdelijk ondergebracht in een opvangcentrum. Over drie maanden mag het beestje weer terug de natuur in. Naar aanleiding van incident wil Drew erop aandringen dat mensen goed hun glazen of plastic potjes moeten afwassen voordat ze deze bij het afval zetten. Er kan namelijk zomaar een nieuwsgierig dier in vast te komen zitten.

Facebook / Creatures in Crisis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Babyvosje met hoofd vast in pindakaaspot gered
Sluiten