Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 15 mei 2016 / 10:09 uur

Amerikaan trekt hoofddoek van moslima af

Tijdens een vlucht van Chicago naar Albuquerque kreeg een moslima de schrik van haar leven. De vrouw werd benaderd door een man die ze niet kende. Voordat ze kon reageren, begon de Amerikaan af te geven op haar hoofddoek en verwijten naar haar hoofd te slingeren.

Gill Parker Payne sommeerde de moslima om haar hoofddoek af te doen. De 37-jarige schijnt gezegd te hebben: „Doe het af. Dit is Amerika!” Toen de dame weigerde, trok hij zonder pardon de hoofdbedekking af.

Vrijheid van religie

De Amerikaanse overheid heeft in een officieel statement laten weten dat de man heeft bekend en vervolgd wordt wegens het beperken van het recht op het uiten van een religie.

Het is nog onbekend wanneer de rechtszaak zal plaats vinden. Wel laat de openbare aanklager weten dat de aanklacht een teken moet zijn dat mensen niet zomaar weg kunnen komen met het inperken van andermans rechten.

Reageer op artikel:
Amerikaan trekt hoofddoek van moslima af
Sluiten