Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 23 mei 2016 / 12:00 uur

Alleen gelaten gehandicapte overleeft op eigen urine

Een gehandicapte man in het Britse Southend zag zich genoodzaakt zijn eigen urine te drinken, nadat hij dagen alleen in zijn huis zat zonder voedsel of hulp.

De 65-jarige man was kort daarvoor behandeld in een plaatselijk ziekenhuis, omdat hij uit zijn rolstoel was gevallen. Na een korte controle werd hij door een ambulance terug naar huis gebracht, maar het personeel was vergeten om zijn familie en de thuiszorg op de hoogte te stellen van zijn terugkeer.

Uitgedroogd

Een groot probleem, want de man was deels verlamd als gevolg van een eerdere beroerte en zijn ernstige artritis en had normaal dagelijks hulp. Toen zijn 60-jarige zus vier dagen later kwam kijken hoe het met hem ging, bleek de man in zijn eigen uitwerpselen en bloed te liggen. De man was zelfs zo ernstig uitgedroogd dat hij zijn eigen urine had gedronken om te overleven.

Omdat de ambulancebroeders ook vergeten waren de man zijn alarmknop te geven, had hij niemand kunnen waarschuwen. Uit wanhoop had de man geprobeerd zichzelf van het leven te beroven, vertelt zijn zus aan The Mirror. De man is weer opgenomen in het ziekenhuis, het gaat naar omstandigheden goed met hem.

Verschrikkelijk

Zijn zussen zijn echter woedend op het ziekenhuis, omdat er zich in februari al een soortgelijk incident had voorgedaan. „Het is verschrikkelijk, het is niet te beschrijven hoe vreselijk we ons voelen", aldus Sharon Shaw, de zus van de man. ,,Toch brengen we dit in de media, want als het een persoon redt van een dergelijke situatie, is dat al geweldig."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alleen gelaten gehandicapte overleeft op eigen urine
Sluiten