Wouter van Loon
Wouter van Loon Good vibes 25 mei 2016 / 06:27 uur

20.000 bijen volgen auto waarin koningin vastzit

Een zwerm van 20.000 bijen heeft twee dagen lang een auto gevolgd waarin hun koningin per ongeluk terecht was gekomen. De bij is waarschijnlijk in de auto terechtgekomen vanwege iets zoets dat daarin lag. Ze is waarschijnlijk via een spleet bij de kofferbak binnengekomen.

Toen de eigenaar daarop wegreed, volgde de zwerm van 20.000 bijen de auto, die de eigenaar vervolgens in een stadje in Wals parkeerde. De zwerm bleef zeker twee dagen op de auto zitten, tot een imker de bijen probeerde weg te halen, schrijft Daily Mail. Hij dwong ze naar een kartonnen doos, waar het grootste deel van de zwerm in terechtkwam.

Eigenaar rijdt gewoon door

Een windvlaag gooide echter roet in het eten: de kartonnen doos werd omgeblazen en de bijen verzamelden zich weer op de kofferbak van de auto. Een andere imker nam de taak toen over en wist ook een deel van de bijen in de doos te krijgen. Hij liet die toen even op de auto staan zodat de rest er ook in kon kruipen. Maar toen kwam de nietsvermoedende eigenaar van de auto terug en die reed weg zonder op of om te kijken.

„Ik denk dat de eigenaar een beetje bang was van de zwerm bijen, zonder dat hij wist dat die werden aangetrokken door de koningin die in zijn auto was opgesloten”, aldus een van de imkers. De volgende dag werd de auto opnieuw gespot, opnieuw hadden duizenden bijen zich op de kofferbak van de auto verzameld.

Koningin ontsnapt

„Ik ben dertig jaar imker geweest en ik heb dat een zwerm nog nooit zien doen”, aldus de imker. „Het is normaal dat ze de koningin volgen, maar dat ze twee dagen de auto hebben gevolgd, is extreem.”

De imker schakelde deze keer collega’s in, die hem hielpen de bijen in de kartonnen doos te krijgen. De zwerm verdween pas toen de koningin uit de auto wist te ontsnappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
20.000 bijen volgen auto waarin koningin vastzit
Sluiten