Puck Roest
Puck Roest Good vibes 17 apr 2016 / 08:15 uur

Zieke vrouw maakt laatste tocht door Biesbosch

Nog één keer samen met de familie een rondvaart door de Biesbosch maken. Dat was de laatste wens van een 63-jarige vrouw uit Asperen in Gelderland. De vrouw is terminaal ziek en heeft niet lang meer te leven. Dankzij Stichting Ambulance Wens ging haar wens afgelopen dinsdag in vervulling, schrijft haar dochter.

„Onze moeder is zo’n 30 jaar geleden mee geweest met een rondvaart door de Biesbosch. Helaas was het deze dag slecht weer en waren de ramen van de boot van buiten uit beslagen en heeft zij niet veel kunnen zien, wel had ze enorm genoten van deze tocht", schrijft ze op de website van Ambulance Wens. „Hierna heeft ze deze rondvaart nooit meer gemaakt en ze wilde hem toch heel graag nog een keer meemaken, met hopelijk iets meer uitzicht op de Biesbosch en met het hele gezin."

In vervulling

Twee maanden geleden werd er een ongeneeslijke aandoening bij de vrouw ontdekt. Hierdoor is ze niet meer buitenhuis geweest, schrijft de dochter. De vrouw liet al vaker weten dat ze de tocht nogmaals wilde maken en dankzij Stichting Ambulance Wens ging deze wens dus in vervulling.

Foto: Stichting Ambulance Wens

„Onze moeder kon voor het raam zitten op de brancard en had prachtig zicht”, blikt de dochter terug. „Al meteen ging haar verrekijker om, om vooral de mooie vogels beter te kunnen bekijken. Naast dat het stralend weer was, was het een hele mooie tocht en hebben we onze moeder zo zien genieten, ze heeft echt ieder moment gekoesterd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zieke vrouw maakt laatste tocht door Biesbosch
Sluiten