Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 13 apr 2016 / 13:20 uur

Vrouw overlijdt na bezoekje aan tandarts

Voor veel mensen is het niet bepaald het favoriete uitje van het jaar, een bezoekje aan de tandarts. Ze zijn bang dat ze moeten creperen van de pijn en onder het bloed komen te zitten. Toch kan het altijd nog een stuk erger dan dit: een vrouw uit de Amerikaanse staat Michigan had een extreem hoge hartslag tijdens de behandeling. Dit werd haar fataal.

18 tanden

De 46-jarige April Walters had last van een infectie, waardoor 18 tanden getrokken moesten worden. Al bij binnenkomst had ze een hartslag van 130 per minuut. De assistente had dit volgens de zus – die met April mee was – meteen door, en waarschuwde de tandarts toen hij de kamer binnenkwam. „Er is niks aan de hand”, zou hij gezegd hebben, voordat hij met de procedure begon.

Aan het einde van de behandeling veranderde hij van mening. Hij droeg de zus van April op om haar naar het ziekenhuis te brengen. Helaas is het nooit zover gekomen, want toen het tweetal het parkeerterrein voor de praktijk betrad, kon April niet meer ademhalen en viel flauw. Ze werd later in het ziekenhuis dood verklaard.

Meerdere ziektes

April Walters leed aan een aantal ziektes. Zo droeg ze altijd een zuurstoftank bij haar en had last van diabetes, een longziekte en sarcoïdose, een aandoening waardoor ontstekingen ontstaan in de cellen (wat weer een invloed heeft op het ademen). Toch beweert de familie nu dat geen enkele van haar ziektes levensbedreigend was. „Ik kan gewoon niet geloven dat ze zich helemaal prima voelde in het begin, en plotseling dood is”, vertelt haar dochter Amber aan Fox 5 News.

De familie wacht nu op een uitleg van de tandarts over het plotselinge overlijden van April. Intussen wordt er onderzoek gedaan naar hoe het voorval heeft kunnen gebeuren.

Reactie

Een woordvoerder van de tandarts heeft reactie gegeven op April’s overlijden. „We leven erg mee met wat gebeurd is. Onze gedachten gaan uit naar de familie.”

De familieleden hebben inmiddels een GoFundMe-pagina opgericht om geld in te zamelen voor de begrafenis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw overlijdt na bezoekje aan tandarts
Sluiten