Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 29 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Vrouw na tien jaar herenigd met trouwe viervoeter

Toen de hond van Tracy Dove tien jaar geleden maar niet terugkwam nadat hij was weggelopen, accepteerde de vrouw op een gegeven moment dat haar viervoeter Charlie was overleden. Afgelopen week gebeurde het onvoorstelbare: Tracy en Charlie werden herenigd.

Verdwijning

Zo’n tien jaar geleden verdween hond Charlie op mysterieuze wijze uit de tuin van Tracy in de Amerikaanse staat Alabama, zo meldt News5. In eerste instantie verwachtte het baasje dat haar kortharige pointer vanzelf terug zou komen. Toen dat niet het geval bleek te zijn, gaf ze de hoop op. Ze dacht dat haar trouwe viervoeter was overleden.

Tracy kon haar oren dan ook niet geloven toen ze deze week een telefoontje kreeg van een dierenarts: haar hond was gevonden. Dat moet een slechte grap zijn, dacht de Amerikaanse, maar niets bleek minder waar.

400 kilometer verderop

Charlie werd een paar dagen geleden gevonden op de trappen van een kerk. Die kerk stond op maar liefst 400 kilometer vanaf de plek waar hij verdween. De hond werd door een buurtbewoner naar een dierenkliniek gebracht, daar werd zijn chip gelezen. Toen bleek dat het om Charlie ging, werd Tracy ingeschakeld.

,,Ik was in shock, overweldigd. Het is fantastisch. Ik geloofde eerst niet dat hem om Charlie ging, ik dacht dat ik werd opgelicht. Maar toen mij foto’s werden toegestuurd, kon het niet missen: dit was Charlie.’’

Waar de viervoeter de afgelopen tien jaar heeft uitgehangen, weet niemand. Naast grijze haren werd bij het dier ook een groot kankergezwel ontdekt. Charlie wordt daar volgende week aan geopereerd, daarna mag hij weer mee met zijn baasje. Eind goed, al goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw na tien jaar herenigd met trouwe viervoeter
Sluiten