Metro
Metro Good vibes 4 apr 2016 / 15:18 uur

Indiase vrouw verwacht drieling, bevalt van vijfling

In de Indiase stad Ambikapur heeft een vrouw tijdens haar bevalling een flinke verrassing gekregen, zo meldt De Telegraaf. De zwangere dame dacht namelijk in verwachting te zijn van een drieling, maar zette uiteindelijk een vijfling op aarde.

Tijdens de zwangerschap was wel een echo gemaakt, maar daarop waren ‘slechts’ drie baby’s te zien. Toen de 25-jarige Manita Singh al na 26 weken verrast werd door de eerste weeën, vreesde ze bovendien het ergste. Haar eerste kind was namelijk direct na de geboorte gestorven.

Dit keer bleef dit verdriet haar echter bespaard. In iets meer dan dertig minuten zette de Indiase haar kwintet op de wereld. Volgens het ziekenhuis waar ze beviel, is de vijfling gezond, maar zijn ze met 685 tot 1200 gram wel erg licht. Baby’s wegen in India bij de geboorte gemiddeld 2,5 kilo.

Verbazing

De vader van de vijf meisjes was met stomheid geslagen. "Ik ben God zeer dankbaar omdat hij ons gezegend heeft met vijf kinderen", aldus echtgenoot Manish. "Twee jaar geleden waren we ontroostbaar, omdat onze zoon het niet haalde. Ik denk dat God dat verlies nu gecompenseerd heeft. Ik hoop dat ze allen overleven en dat ik hen een prachtig leven kan schenken."

Dokter Tekam is verbaasd over de vroege en natuurlijke bevalling. „Het is de eerste keer dat ik een vijfling op natuurlijke wijze geboren zie worden. We zijn blij voor de ouders, maar omdat ze vroeg geboren zijn, moeten we ze wel monitoren. We kunnen nog niet garanderen dat ze het allemaal overleven.”

Reageer op artikel:
Indiase vrouw verwacht drieling, bevalt van vijfling
Sluiten