Wouter van Loon
Wouter van Loon Good vibes 19 apr 2016 / 09:40 uur

Video: zo zonk de Titanic in real time

Van het moment dat de Titanic tegen de ijsberg vaart tot het moment dat het allerlaatste stukje onder water verdwijnt: de complete ruim 2,5 uur staat nu op YouTube.

Het gaat om een animatie, met op de achtergrond stemmen van de bemanning die het schip probeert te redden. Ook is er gegil te horen. Op de animatie is het schip van buiten te zien, maar soms toont de video ook hoe de meubels steeds hoger in het schip drijven.

In de video zijn geen mensen te zien. Opvallend, want er waren nog zo’n 1500 mensen aan boord op het moment dat de Titanic ten onder ging. De animatie is een lange trainer voor het spel Titanic: Honor and Glory. Daarin moet je proberen om de ramp te overleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: zo zonk de Titanic in real time
Sluiten