Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 26 apr 2016 / 19:30 uur

Verlamde vrouw: ‘Barbie’ zijn helpt in verwerking

Het zal je maar gebeuren: na het doen van een simpele boodschap word je aangereden, waarna je helemaal verlamd raakt. Het gebeurde de Finse Jasmin Britney, maar ze is niet van plan zich te laten stoppen in haar droom: Barbie zijn.

Al sinds haar negende is Jasmin verlamd tot aan haar kin, nadat een sms’ende bestuurder haar aanreed op het zebrapad. Dit betekent dat ze 24 uur per dag hulp heeft en moet ademen door een buisje, maar niet dat ze bij de pakken neer gaat zitten.

Inspiratie

De 31-jarige Britse maakt zich namelijk elke dag op, en hoe! Als eerste ‘verlamde Barbie’ deelt ze regelmatig filmpjes op YouTube, waarmee ze andere gehandicapten wilt inspireren om het mooie in het leven te zien. „Toen ik de zorg op de gezichten van mijn ouders zag wist ik dat ik sterk moest zijn, niet alleen voor mezelf maar ook voor hen. Daarom werden poppen en sprookjes mijn inspiratie”, vertelt ze aan Metro UK.

Hestelproces

Daarnaast geeft ze hulp aan anderen, die in dezelfde situatie zitten. „Ik vertel mensen alles over mijn herstelproces, van het gebrek aan gevoel tot bedlegerigheid en hoe iets simpels als rechtop zitten me zoveel meer vrijheid gaf.”

De Finse ligt niet alleen maar in bed, inmiddels studeert ze zelfs! Met een aangepaste rolstoel en een rietje waarmee ze alles kan bedienen kan ze toch nog studeren. En natuurlijk altijd met complete Barbie-look, iets waarmee Jasmin’s zus haar helpt. De looks zet ze vervolgens op social media, waar ze duizenden volgers heeft.

„Ik krijg ontzettend veel complimentjes, maar ik hoop vooral dat mensen mijn verhaal onthouden”, besluit Jasmin. „Sms niet tijdens het rijden, je kunt zomaar iemands leven totaal overhoop gooien.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verlamde vrouw: ‘Barbie’ zijn helpt in verwerking
Sluiten