Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 18 apr 2016 / 10:35 uur

Uitkomst voor Nespresso-drinkers: de hervulbare cup

De ochtend beginnen met een kop koffie, tussen de middag één bij de lunch, rond een uur of drie om je middagdip tegen te gaan en vooruit, ook maar een kop van het zwarte goud na de avondmaaltijd. Komt jouw koffie uit een Nespresso-automaat, heb je er dan weleens bij stilgestaan hoeveel van die plastic cupjes in de prullenbak belanden doordat je één of meerdere koppen per dag drinkt?

Doodzonde, vond de Italiaanse start-up WayCap, en doordat nog geen derde van de mensen de cupjes recyclet, is het ook nog eens slecht voor het milieu. Dus ontwierp het bedrijf een cupje van roestvrijstaal dat keer na keer opnieuw gebruikt kan worden.

Intens

Het wordt geleverd met een vulsysteem waar je gemalen koffie inschept, daarna schroef je de dop met gaatjes erop. Deze zijn kleiner dan de gaatjes die in de plastic cupjes ontstaan wanneer je ze in je automaat duwt, en dus smaakt je koffie intenser.

Het gaat om een Kickstarter-project dat al genoeg geld heeft ingezameld om de productie te realiseren. Voor 40 euro wordt de WayCap naar Nederland verzonden en naar verwachting valt-ie dan in juni op de deurmat.

Laat maar komen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitkomst voor Nespresso-drinkers: de hervulbare cup
Sluiten