Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 8 apr 2016 / 18:05 uur

Tweeling vijf weken na elkaar geboren

Het handige aan een tweeling is doorgaans dat je maar één verjaardag hoeft te onthouden. Dat geldt niet voor de ouders van Micah en Madelyn. De broer en zus werden met ruim vijf weken verschil geboren en overleefden de zeldzame en levensbedreigende bevalling maar net.

Moeder Kristen Miller uit Jefferson City in de Amerikaanse staat Tennessee kreeg in februari weeën tijdens een kerkdienst. Toen ze thuiskwam, waren haar vliezen gebroken. Het leven van haar baby was in gevaar omdat ze pas 22 weken zwanger was, vertelt de vrouw aan de lokale zender WBIR.

Het lukte doktoren de bevalling nog twee weken uit te stellen, zodat baby Micah 24 weken in de baarmoeder bleef. Onder begeleiding van een leger artsen kwam het jongetje op Valentijnsdag ter wereld. De baby woog maar 450 gram.

Niet alleen

De premature geboorte was al niet makkelijk, maar de Millers hadden nog iets om rekening mee te houden: Micah was niet alleen. In de baarmoeder zat zijn tweelingzusje. Verloskundige Kristina Shumard wist dat hoe langer de andere baby in de buik kon blijven, hoe beter. Ze verwachtte echter dat Micah zijn zusje hem snel na de geboorte zou volgen. Toch bleef ze nog even zitten.

Kristen kreeg drie weken van strikte rust opgelegd en de ouders moesten zich van de doktoren op het ergste voorbereiden. Maar tot ieders verbazing ging het elke dag beter met de moeder.

Wereldrecord

Na vijf spannende weken werd Madelyn eind maart geboren. De doktoren stelden vast dat dit de langste ‘intervalbevalling’ was die ze hadden meegemaakt. Het wereldrecord, een tweeling die met 87 dagen verschil werd geboren, werd in 2012 in Ierland gevestigd.

Terwijl de baby’s aansterken, blijven de ouders de komende twee maanden ook in het ziekenhuis om bij hun kindjes te kunnen zijn. Madelyn ademt al zelfstandig en ligt op dezelfde kamer als haar tweelingbroertje die ook langzaam opkrabbelt.

Kristen and I felt like we needed to put a bunch of pictures online so everyone who prayed us through thus far could…

Gepostet von Ian Miller am Sonntag, 27. März 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tweeling vijf weken na elkaar geboren
Sluiten