Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 19 apr 2016 / 07:26 uur

Lief: TinkerBell verrast doof meisje met gebarentaal

Disneyland: de plek waar sprookjes tot leven beloven te komen. Het park in Florida maakte het waar. Toen de dove Shaylee contact wilde maken met TinkerBell, had ze nooit durven dromen dat het Disney-figuur terug wist te praten in gebarentaal.

Op die manier weten ze bij het pretpark letterlijk ieder kind blij te maken. Bij een tweede bezoek ontdekte Shaylee dat ook Minnie Mouse een beetje gebarentaal sprak. De verbaasde reactie van het meisje maakt duidelijk hoe uniek die ervaring is.

Magisch

„In mijn tijd was er niemand die gebarentaal kende”, aldus Shaylee’s moeder, die ook doof is. „Dat was nu eenmaal de wereld waarin ik opgroeide.” Haar vader is blij verrast dat er steeds meer aandacht komt voor mensen met een beperking. „Ze is nu trots op haar eigen taal. Iemand oprecht gelukkig zien, dat zijn de beste soort herinnering.”

Inmiddels is het magische filmpje al meer dan 5,3 miljoen keer bekeken op YouTube.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lief: TinkerBell verrast doof meisje met gebarentaal
Sluiten