Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 25 apr 2016 / 15:25 uur

Surfers redden huilende baby-walvis

Een groepje surfers in Costa Rica deden een bijzondere ontdekking toen ze net wat golven wilden pakken. Ze zagen een vreemd object in het water wat geluid leek te maken. Toen ze besloten een kijkje te nemen, zagen ze dat het ging om een huilende baby-walvis.

Het beestje was aangespoeld in laag water, vlakbij de plek waar een rivier uitmondt in de zee. Vermoedelijk was ze gescheiden van haar familie. Het beest was volgens de surfers zwak en kon bijna niet zelfstandig blijven drijven, zo vertellen de mannen aan Amelia Rueda.

Gepostet von Noticias del Puerto am Mittwoch, 20. April 2016

Uiteindelijk moeten de mannen de baby-walvis naar het diepe water slepen in de hoop dat ze zelfstandig weg kan zwemmen. Toen dit niet gebeurde, besloten de mannen het beest vast te houden terwijl de huilende walvis op krachten komt. Uiteindelijk duurde het ruim zes uur voordat de baby-walvis zelf richting de zee kon zwemmen, vermoedelijk terug naar haar familie.

Gepostet von Noticias del Puerto am Mittwoch, 20. April 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Surfers redden huilende baby-walvis
Sluiten