Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 20 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Sportieve oma (88) onthult marathongeheimen

Je kunt twee dingen doen als je op leeftijd bent: achter de geraniums gaan zitten óf nog alles uit je leven halen zolang het kan. De 88-jarige Iva Barr koos duidelijk voor het tweede.

Toen ze de leeftijd van 55 behaalde besloot ze haar tijd te steken in hardlopen en trainen voor marathons. Sindsdien heeft de vrouw al meer dan dertig marathons op haar naam staan en onthult ze nu al haar geheimen over hoe ze dit op haar leeftijd nog voor elkaar weet te krijgen.

Gas terug

Voor ze begon met marathons lopen, wandelde ze eerst heel lange stukken. „Ik ren, ik sprint niet”, vertelt ze op de bank bij BBC Breakfast. „Het ding is dat ik pijn niet toelaat dus zodra ik last krijg, neem ik gas terug. Ik ben niet geïnteresseerd in hoelang ik erover doe. Naar mijn idee hou je het minder lang vol als je scherp de tijd in de gaten houdt.” De beste marathontijd die Barr ooit neerzette was 3 uur en 48 minuten.

Onderscheiding

Barr doet het sporten niet alleen voor haar eigen gezondheid en plezier, ze haalt er bovendien geld mee op dat ze doneert aan goede doelen. Afgelopen jaar kreeg ze een onderscheiding van premier David Cameron, omdat ze meer dan 10.000 pond ophaalde sinds ze actief marathonrenner is.

https://www.youtube.com/watch?v=gefOzVkyelU

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sportieve oma (88) onthult marathongeheimen
Sluiten