Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 12 apr 2016 / 07:39 uur

‘Schizofrene’ slang ontdekt met twee koppen

Er worden wel vaker dieren geboren met twee koppen, maar één slang die recentelijk ontdekt is heeft er twee die allebei ‘werken’.

Jason Talbott (42) uit het Amerikaanse Kansas vond de slang in het wild, meldt Metro UK. Hij fotografeerde het dier en nam hem mee. Volgens Jason kan het dier alleen in een prooi bijten als er nauw wordt samengewerkt tussen de twee slangenhoofden. En dat is lang niet zo makkelijk, want beide koppen hebben een eigen wil.

Schizofreen

„Wat grappig is: de slang leek twee verschillende persoonlijkheden te hebben. Één leek erg agressief en probeerde me steeds te bijten. Maar omdat ze beiden hetzelfde lichaam deelden, had de agressieve de ander nodig om vooruit te komen. Het zag er eigenlijk wel heel grappig uit.”

1 op 10.000

„Gemiddeld is 1 op de 10.000 slangen tweekoppig, maar het is moeilijk om een concreet getal te noemen omdat het wilde dieren zijn en hun overlevingskans klein is”, vertelt Jason. „Deze is gevonden door een paar van mijn vrienden. Toen ik erover hoorde, greep ik direct mijn kans om hem te fotograferen.”

Onbekend is of Jason de tweekoppige slang inmiddels weer heeft vrijgelaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Schizofrene’ slang ontdekt met twee koppen
Sluiten