Remco Visser
Remco Visser Good vibes 4 apr 2016 / 15:12 uur

Rus beukt muur in om chocolade

Een Russische zoetekauw had afgelopen weekend zo’n trek in chocolade dat hij een muur van een winkel in Siberië inbeukte om een paar repen te bemachtigen. Dat meldt het persbureau RIA Novosti.

Al snel nadat de winkelier in de plaats Kiseljovsk ’s ochtends de ingeslagen muur had ontdekt en de politie had gealarmeerd, kon er een verdachte in de kraag worden gevat. Het ging om een 18-jarige inwoner van de Russische mijnbouwstad.

De gearresteerde snoepfanaat verklaarde tijdens het verhoor drie uur bezig te zijn geweest om zich met een voorhamer toegang tot de winkel te verschaffen, maar loog vervolgens over zijn motief. „De verdachte bekende dat hij bier en koffie had gestolen, maar uit onderzoek bleek dat dat niet ontbrak”, zei een politiewoordvoerder.

Chocola

Eenmaal geconfronteerd met zijn leugen, bekende de beschaamde tiener uiteindelijk dat het hem eigenlijk om chocola te doen was geweest. Die diefstal van slechts 10 repen kan de zoetekauw echter duur komen te staan, want hij loopt de kans voor vijf jaar de cel in te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rus beukt muur in om chocolade
Sluiten