Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 26 apr 2016 / 07:15 uur

Rechter: Boete te hoog? Dan stop je maar met roken

Whitney Varey (28) en haar broer Abraham werden onlangs door de rechter schuldig bevonden aan fraude bij het verkopen van auto’s. Ze werd daarom gesommeerd om een boete van ruim 1.250 euro te betalen.

De moeder van twee begon echter hevig te protesteren. Ze was immers niet in staat om dit te betalen. Daarop kwam de rechter met een originele maatregel. Hij droeg haar om per direct op te stoppen met roken.

De rechter was immers ter oren gekomen dat ze per dag zo’n twintig sigaretten rookte. Dit betekent dat ze per week ongeveer 45 euro spendeerde aan haar verslaving. Door te stoppen zou ze de boete op termijn kunnen betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rechter: Boete te hoog? Dan stop je maar met roken
Sluiten