Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 7 apr 2016 / 09:45 uur

Ouders jongen met Down (19) eren lieve buschauffeur

Elke dag als de 19-jarige Ty Coppola in de bus naar school stapte, werd hij hartelijk begroet door buschauffeur Scott Reynolds. Een klein gebaar voor hem, maar van groot belang voor Ty’s ouders, die hem op prachtige wijze bedankten.

Ty heeft namelijk het syndroom van Down, wat betekent dat hij maar moeilijk met mensen kan communiceren. Een praatje zat er niet in, maar met een lach en ‘boks’ wist hij de jongen elke ochtend weer op te vrolijken. Ty’s ouders zijn heel blij dat Scott zo goed met hun zoon omging, iets waar veel mensen moeite mee hebben.

Communicatie

,,Het is moeilijk toe te geven, maar ik denk dat mensen het niet altijd begrijpen dat je mensen met een beperking niet op dezelfde manier kunt behandelen”, vertelt vader Michael aan de Huffington Post. ,,Ty heeft zijn eigen manier van communiceren en Scott begrijpt dat.”

Pensioen

De familie was dan ook verdrietig toen Scott besloot na 35 jaar met pensioen te gaan. Daarom organiseerden ze een verrassingsfeestje voor de buschauffeur, waar Michael een hartverwarmende brief aan Scott voorlas.

,,Ik had mijn waardering wel ‘s ochtends bij de bushalte kunnen uiten, maar had ik dan moeten zeggen ‘Hey Scott, dankjewel, heb een fijn leven?” gaat Michael verder. ,,Dat vond ik niet genoeg, hij was meer dan alleen een buschauffeur.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouders jongen met Down (19) eren lieve buschauffeur
Sluiten