Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 19 apr 2016 / 14:44 uur

Optische illusie: zie jij wat dit is?

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Een oud spelletje, dat tegenwoordig vooral het internet domineert. Dit keer geen ingewikkelde kleurenverschillen, maar een optische illusie. Zie jij wat het is?

De Amerikaanse Savannah Root plaatste vorige week deze afbeelding op haar Facebook met de vraag: ik ben al een uur bezig om deze tekening te ontrafelen, zien jullie het? De afbeelding werd al snel meer dan 26.000 geliket en 4500 keer gedeeld.

De reacties zijn uiteenlopend. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een griezelig insect. Ook heeft de tekening veel weg van een schorpioen en als je iets langer kijkt dan zie je er ook een vleermuis in. Toch gaat er heel iets anders schuil achter dit zwart-witte lijnenspel.

Tip: ben je al uren aan het puzzelen? Plaats dan je hand over het donkere gedeelte.

Scroll naar beneden voor het antwoord.

Cowboy!

Reageer op artikel:
Optische illusie: zie jij wat dit is?
Sluiten