Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 4 apr 2016 / 21:05 uur

Oorlogsveteraan vindt liefde na 70 jaar en trouwt

De Britse oorlogsveteraan Roy Vickerman (90) verloor zijn geliefde Nora Nicholls na de Tweede Wereldoorlog uit het oog. Wonder boven wonder bleken de twee al veertig jaar bij elkaar in de buurt te wonen. Na een heel leven zonder elkaar, gaan ze nu alsnog trouwen.

D-Day

Toen Roy en Nora elkaar leerden kennen in 1940, waren ze tieners. In 1944 ging Roy op zijn knieën voor zijn geliefde, een week voordat hij naar Normandië werd uitgezonden voor D-Day. Hij werd neergeschoten en verbrijzelde een bot in zijn onderbeen, maar wist te overleven.

Mentaal ging het bij terugkomst in Engeland echter een stuk slechter met Roy. Hij ontwikkelde een posttraumatische stressstoornis en raakte depressief. Trouwen met Nora zag hij niet meer zitten, hij besloot bij haar weg te gaan. Hij trouwde met een andere vrouw, maar bleef zeven decennia lang aan zijn jeugdliefde denken.

Dappere actie

Daarom ondernam hij actie. De dappere Roy schakelde een radiostation in, dat ontdekte dat de oude man al jarenlang in de buurt woont van Nora. Roy twijfelde of hij langs moest gaan. ,,Ik wist niet of ze getrouwd was en ik wilde niets verstoren’’, aldus Roy tegen SWNS.

Na een week wikken en wegen besloot Roy de stap te maken en haar thuis te bezoeken. ,,Ze kwam naar de deur en riep: ‘Oh, Roy!’ Ze sloeg haar armen om me heen, gaf me een kus en zei: ‘Hou me vast’. Dat moment was geweldig’’, aldus Roy.

De partners van de twee waren allebei al overleden en daarom besloten zij samen de draad op te pakken. Nora: ,,Ik had nooit gedacht hem nog te zullen zien. We hebben uren zitten praten, het was als vanouds.’’

Op zijn negentigste verjaardag ging Roy opnieuw op zijn knieën voor zijn jeugdliefde. Ook nu, 72 jaar later, zei Nora volmondig ja.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Oorlogsveteraan vindt liefde na 70 jaar en trouwt
Sluiten