Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 10 apr 2016 / 08:20 uur

Obesitashondje ‘Fat Vinnie’ verandert in fitdog

Hij had een veel te hoog cholesterolgehalte en wandelen ging zeker niet meer zo soepel als vroeger: de veel te dikke teckel ‘Vincent’ uit Houston had zoveel overgewicht, dat hij de 8 jaar misschien niet eens zou halen. Na een crashdieet en urenlange wandelingen is Vincent onherkenbaar.

Vincent woog maar liefst 17 kilogram toen het dierenasiel K-9 Angels Rescue in Houston het beestje in huis nam, vlak nadat zijn baasje was overleden. De 7-jarige teckel had rugklachten, een veel te hoog cholesterol en enorm veel moeite met bewegen. Zijn huidige verzorger, dierenarts Melissa Anderson, ging aan de slag met het beestje, om ervoor te zorgen dat Vincent een echte fitdog wordt.

Vincent aan het begin van zijn strijd. / Facebook

De afvalstrijd van Vincent is te volgen via zijn eigen Facebookpagina Skinny Vinnie of K-9 Angels Rescue Houston, die ruim 5500 likes heeft. Op de pagina is onder andere te zien dat ‘Vinnie’ nog maar 1 pond te gaan heeft, voordat zijn streefgewicht behaald is. Het hondje is werkelijk onherkenbaar na de enorme afvalrace.

Vincent op 1 april 2016. / Facebook

Anderson hielp het hondje met afvallen door te beginnen met enkele lichte zwemsessies, zodat de gewrichten van Vincent tijdens de work-out niet te veel belast zouden worden. Ook zorgde ze ervoor dat zijn eetporties klopten met de dagelijkse hoeveelheid die nodig is voor een hond van zijn formaat. Nadat de eerste kilo’s eraf waren, moest Vincent vijf tot zes keer per week een uur wandelen.

Nieuwe Lifestyle

Volgens Anderson is Vincent helemaal tevreden met zijn nieuwe lifestyle. ,,Hij vindt zijn wandelingen fantastisch!” meldt ze aan Fox 31 Denver. ,,Iedere ochtend na het ontbijt zit hij bij de deur te wachten tot hij weg mag.”

Als Vincent zijn streefgewicht behaald heeft is hij klaar voor de volgende stap in zijn leven: adoptie. Wij verwachten dat dit stoere hondje in een mum van tijd een nieuwe baas heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Obesitashondje ‘Fat Vinnie’ verandert in fitdog
Sluiten