Remco Visser
Remco Visser Good vibes 6 apr 2016

Mysterieus wezen gespot in de Theems

Vergeet Loch Ness, voor het spotten van geheimzinnige monsters moet je tegenwoordig in Londen zijn. Daar werd vorige week namelijk een mysterieus wezen in de rivier Theems gespot, zo meldt The Mirror.

Op beelden is te zien hoe het schepsel door de Theems zwemt, ter hoogte van de O2 Arena. Even later lijkt het beest weer te verdwijnen. Het filmpje werd opgenomen door Youtuber Penn Plate, terwijl hij in een kabelbaan in de buurt van Greenwich zat.

Walvis

“Ik zag iets groots bewegen onder de waterspiegel en daarna kwam het kort naar de oppervlakte”, schrijft Plate bij de video. “Zwemmen er walvissen in de Theems? Of is het een vreemd soort duikboot?”

Het lijkt inderdaad eerder om een walvis te gaan, dan om een broertje van het Monster van Loch Ness. Het zou ook niet voor het eerst zijn dat de Theems wordt doorkruist door zo’n zeezoogdier: in 2006 zwom er al een verdwaalde butskop door de Londense rivier. Die overleefde zijn uitstapje toen niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mysterieus wezen gespot in de Theems
Sluiten