Puck Roest
Puck Roest Good vibes 17 apr 2016 / 09:40 uur

Menselijke Ken gaat te ver; lichaam stoot neus af

De Braziliaanse Rodrigo Alves doet er alles aan om op Barbie’s vriend, Ken, te lijken. Hij onderging al maar liefst 42 operaties. Maar de laatste keer ging hij net iets te ver. Zo’n drie maanden na zijn laatste operatie aan zijn neus werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht omdat zijn lichaam het nieuwe kraakbeen afstootte.

De 32-jarige Alves merkte na de operatie dat er een gat in zijn neus ontstond. Hij bleek een aandoening te hebben genaamd necrose, waarbij cellen afsterven doordat ze beschadigd zijn. Hierdoor kon Alves niet meer goed ademen. In het ziekenhuis kreeg hij onmiddellijk antibiotica.

De artsen twijfelden in eerste instantie of Alves zijn nieuwe neus kon houden aangezien de infectie zich verder zou kunnen verspreiden. Maar het lijkt inmiddels al weer een stuk beter te gaan met levensechte Ken. Hij plaatste zaterdagavond weer een vrolijk kiekje op Instagram.

https://www.instagram.com/p/BERidRTSt91/

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er een operatie mis gaat bij Alvas. Hij gaf al zo’n 380.000 euro uit aan plastische chirurgie. Drie jaar geleden overleed hij bijna tijdens een operatie, vertelde hij een tijd geleden tegen The Sunday People.

Hij liet toen zijn biceps, triceps en schouders vergroten door middel van een chemische stof. Hij verloor het gevoel in zijn arm en de artsen moesten zijn ledemaat mogelijk amputeren. Als de infectie bij zijn hart was gekomen, was hij vrijwel zeker gestorven. „Maar de pijn was het absoluut waard om perfectie te bereiken", aldus de chirurgieverslaafde.

https://www.instagram.com/p/BENb4Kdyt94/

https://www.instagram.com/p/BBh56eCStwr/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Menselijke Ken gaat te ver; lichaam stoot neus af
Sluiten